inleiding

In september 2014 zijn we begonnen met de cursus Xtra English4kids in Gorinchem. In 2016 zijn we gestart op de cbs Smitshoek in Barendrecht en in augustus op De Horizon in Capelle a/d IJssel.  In 4 jaar tijd zijn we naar 4 cursussen met 13 groepen gegroeid op drie leslocaties!

We geven Cambridge English cursussen voor (a.s.) leerlingen groep 4 en 5 (Starter), groep 6 (Pre Advanced) en leerlingen van groep 7 en 8 (Advanced).

 

 

Waarom deze cursussen ?

-De aansluiting tussen het basisonderwijs en voortgezet onderwijs wordt door de leerlingen als moeilijk ervaren. Dit komt omdat  de eindtermen voor het vak Engels van het primair onderwijs niet goed aansluiten bij de kerndoelen van het voortgezet onderwijs.

-De cursus is een aanvulling op het vak Engels op de basisschool : het biedt een verdieping en verbreding aan die nauw aansluit bij het vak Engels van de kerndoelen voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs voor moderne vreemde talen.

English is 3

-In januari 2014 verklaarde staatssecretaris Dekker : ‘Nederlandse kinderen zullen hun brood later verdienen in een wereld waarin het meer dan ooit van belang is dat ze naast Nederlands ook goed Engels spreken’.

-Engels wordt wereldwijd gesproken door 1,8 miljard mensen, waarvan 380 miljoen mensen Engels als moedertaal hebben.

-Internationaal leren : de wereld is een dorp geworden, scholen/opleidingen bereiden hun leerlingen voor op een grensoverschrijdende arbeidsmarkt. De gedachte dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met een vreemde taal wint steeds meer terrein. Het Europees Platform schrijft ‘dat de basisschoolleeftijd de perfecte leeftijd is voor het leren van een vreemde taal’.

schoollkinderen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s